divendres, 22 de juny del 2012

PARAULES COMPOSTES

Tornant de colònies hem estat treballant les paraules compostes. Vam pensar amb coses que duiem al necesser i d'aquí que vam començar a dir: raspall de dents, pasta de dents, crema de sol, crema de mans, ... i ens vam animar a fer:
- Una llista ben llarga a la pissarra de paraules compostes (dictat a l'adult). La Pilar va començar la llista i nosaltres la vam continuar (Treball col·lectiu).
- Una llista de paraules compostes a nivell individual.
- La Pilar ens deia paraules compostes i una que era intrusa i havíem de saber quina ho era. Ex: aigua de colònia, necesser, gel de bany (necesser).
- Nosaltres també pensem i diem paraules compostes i una d'intrusa per endevinar quina és la intrusa.
- Fem participar als pares i els hi fem una nota: Estem estudiant les paraules compostes, ens podeu ajudar a trobar-ne de roba amb la  DE (pantaló de xandall) i sense DE (faldilla curta) i de menjar amb la AMB  (pa amb tomàquet)?
- Els pares fan molt bé els deures i els llegim, un per un, als nostres companys. Veiem que molts diuen les mateixes, però d'altres són noves que no n'ha dit ningú. D'aquesta manera anem aprenent moltes paraules compostes noves.
- Fem un gran mural amb les paraules compostes que ens han escrit els pares i hem treballat a la classe.
És un joc de paraules molt divertit i aprenem que amb dues paraules podem formar-ne una. També ens ha ajudat a veure i fer la separació de paraules. Ha estat un treball molt interessant i engrescador.
Hem fet un recull de fotos on podeu veure el procés de treball.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada